Ekonomi

Borusan Port, E-İmza ile kağıt tüketimini azaltıyor

Türkiye’nin ilk yeşil/eko limanlarından biri olan Borusan Limanı, yeni uygulaması E-İmza’yı hayata geçirdi. Borusan Liman çalışanları, e-İmza uygulaması ile belgelerini dijital olarak takip ederek limandaki kağıt tüketimini azaltıyor.

Borusan Küme şirketlerinden biri olan Borusan Port, genel kargo, konteyner, araç ve proje kargo olmak üzere dört farklı faaliyet alanında uzman ve deneyimli ekibiyle dünya standartlarında hizmet vermektedir. Borusan Port, iklim, insan ve inovasyon odak alanlarında hayata geçirdiği sürdürülebilirlik projelerinde iş hacmini artırırken karbon ayak izini azaltarak çevreyi koruyor.

Borusan Port, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda inovasyonun dönüştürücü inovasyonunu sürdürülebilirlik kavramıyla birleştirerek dijitalleşme projelerine bir yenisini daha ekledi. Liman’ın hayata geçirdiği yeni E-İmza uygulaması ile çalışanlar uygulama üzerinden İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) ve insan kaynakları belgelerini takip edebiliyor.

Tüm saha ve ofis çalışanlarının kullanımına açtığı uygulama sayesinde yıllık kağıt tüketimini en aza indirmeyi hedeflerken, e-imza uygulaması ile yılda 60.000 adet kağıt tasarrufu sağlanmaktadır. Borusan Limanı daha önce B-İmza uygulamasını hayata geçirerek tedarikçilerinin liman girişlerindeki evrak çıktılarını ortadan kaldırmış ve paydaşlarının sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunmuştur.

Borusan Limanı’nın sürdürülebilirlik projelerini değerlendiren Borusan Liman Genel Müdürü Hamdi Erçelik, “Borusan Limanı olarak projelerimizde her zaman Borusan’ın iklim, insan ve inovasyon odak alanlarına odaklanarak çalışmalar yürütüyoruz. Oluşturduğumuz yenilikçi projelerle liman hizmetleri sektöründe sürdürülebilirliği desteklerken çalışanlarımız, paydaşlarımız ve toplum için fayda yaratmaya devam edeceğiz.”

Sürdürülebilirliği kapsayıcı bir yaklaşımla ele alan Borusan, Holding ve Küme şirketleri olarak iklim, insan ve inovasyon odak alanlarında, dünyadan ve gelecekten ilham alarak çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

karatayhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu